Utsiktens BK stormar mot allsvenskan – vann stort i seriefinalen i superettan

Göteborgslaget Utsiktens BK stormar mot allsvenskan i fotboll.

I dag vann de seriefinalen i superettan mot Västerås med hela 4-0.

Bland annat efter ett tidigt rött kort samt ett dråpligt självmål från VSK.

Redan i halvtid var ställningen 3-0 och matchen kändes avgjord, i synnerhet sedan Västerås fått en spelare utvisad i den 22:a minuten när Miguel Sandberg gick in hårt i en närkamp. 1-0 och 2-0 kom bara några minuter efter det röda kortet.

Anfallaren Lucas Hedlund stod för två fullträffar och toppar nu seriens skytteliga med totalt 13 mål. Han fastställde slutresultatet 4-0 med dryga kvarten kvar.

Utsikten tog sin 14:e seger på 19 ligamatcher och leder nu tabellen tre poäng före konkurrenten Västerås som man besegrade i dag. Ner till trean Gais på allsvensk kvalplats skiljer nu hela tolv poäng.

Gais vann i dag med 3-0 hemma mot Eskilstuna och minskade avståndet en smula upp till tvåan Västerås, men det skiljer fortfarande nio poäng.