Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fridolina Rolfö berätta om hennes tankar inför VM. Foto: SVT/Bildbyrån

Fridolina Rolfö: ”Det känns som ett väldigt öppet mästerskap”

Uppdaterad
Publicerad

VM i fotboll inleds om tio dagar – och det är inte helt lätt att välja en vinnare.

– Det känns som ett väldigt öppet mästerskap. En anledning tror jag är att damfotbollen har växt och fler landslag är bättre nu, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

USA och England är favoriter bland oddssättarna, men det finns gott om frågetecken kring de två storlagen.

– Vi har haft giganter som USA som varit med om en generationsväxling och sen England som drabbats av otroligt mycket skador. Så det har skett ganska mycket den senaste tiden som gör att det blir mer öppet. Och det gör det också ännu mer intressant att se på mästerskapet för att det är svårt att nämna en som kommer att vinna det här VM:et, säger Fridolina Rolfö.

”Väldigt inspirerande”

Utvecklingen går framåt och Rolfö njuter av att vara med på tåget.

– Det är väldigt inspirerande och kul att få vara en del av den här utvecklingen, att man ser att det händer saker hela tiden. Inför varje år så säger vi att det här kommer att bli det bästa mästerskapet för så är det, varje mästerskap är på en högre nivå och det är ju mycket på grund av att spelare blir bättre och alla runtomkring blir bättre. Nu är det på en väldigt hög nivå och det fortsätter att utvecklas och det är häftigt att få vara med och se den här utvecklingen, säger Rolfö.

Hör Fridolina Rolfös tankar om VM i spelaren ovan.

MER VM: Fotbolls-VM i Australien sätter ljus på ojämlika villkor 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.