Enganamouit jagar dubbla titlar

Uppdaterad
Publicerad

Hon gjorde succé med sitt Kamerun i fotbolls-VM i somras och har tagit damallsvenskan med storm. Nu jagar Eskilstunas anfallare Gaëlle Enganamouit både skytteligatiteln – och SM-guld.

Ni känner igen henne på håret, hennes läckra konstmål också dom där hattricken. Som i mötet mot Hammarby när hon avslutade sina tre mål på ett sätt som de flesta bara får för sig att göra på träning.

– Hon är speciell. Hon är oförutsägbar och jag kan verkligen tänka mig att hon är svår att möta. Sedan är hon en fantastisk människa även utanför planen, säger Eskilstunas Olivia Schough.

Damallsvenskan 2015

Eskilstuna United har gått från nykomling till serieledare i Damallsvenskan på bara ett år. Ett riktigt bra lag behöver också sin målskytt – och det har Eskilstuna i Kameruns landslagsstjärna Gaëlle Enganamouit.

Snabbaste målet någonsin?

Men hon gör inte bara snygga konstmål och hattrick, hon gör snabba mål också. Som i sitt serbiska lag, Spartak Subotica, när hon drog in bollen direkt efter avspark. Se klipp ovan!

Första året i Eskilstuna blev det bara fem fullträffar, men i år toppar hon skytteligan på sjutton.

Det kommer att bli en riktigt spännande avslutning på säsongen med bara två veckor kvar och närmast för Eskilstuna väntar nu en av dom värsta rivalerna Linköping.

– Vi kommer att göra vårt allra bästa. Pass, pass mål. Dans, dans, avslutar Gaëlle Enganamouit och skrattar.

Möt henne i reportaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet