Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Galen miss av Cornelius när Danmark tappade poäng

Uppdaterad
Publicerad

Danmark var otroligt nära segern mot Tunisien.

Men trots fina målchanser i andra halvlek kunde de inte spräcka målnollan.

Närmast kom Andreas Cornelius som lyckades med konststycket att nicka i stolpen från en meters håll.

– Det är en besvikelse. Vi hade förväntat oss mer av den här första matchen. Vi fick spela lite för mycket efter deras premisser, säger Christian Eriksen till SVT Sport.

Han fick ett hjärtstopp vid en EM-match hemma på Parken i Köpenhamn förra året och gjorde nu mästerskapscomeback efter den skräckupplevelsen.

– Personligen känner jag mig vältränad men det är lika roligt varje gång. Jag har kämpat hårt för att komma tillbaka och jag ser fram emot att få spela fler matcher, säger Eriksen.

Ni hade ju planer på att manifestera med tröjor för mänskliga rättigheter men blev av med den chansen av Fifa. Hur känns det?

– Vi skulle fått böter av Fifa om vi framförde vårt budskap men vi gör vad vi kan för att få ut vårt budskap. Det politiska budskapet ligger också högre upp i hierarkin. Vi får inte glömma bort att vi är här för att spela fotboll, säger Eriksen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Danmark motsvarade inte favoritskapet

Danmark var hårt betrodda inför mötet med Tunisien, men på planen var det jämnare. Tunisien stod upp och var närmast ett ledningsmål i den första halvleken. Issam Jebali (tidigare i både Värnamo och Elfsborg) hade en boll i nät som blev bortdömd för offside och alldeles innan halvtidsvilan missade han ett superläge – lobben från nära håll var väldigt nära att gå in men Kasper Schmeichel i Danmarks mål lyckades få ett finger på bollen och styra den till hörna.

I den andra halvleken fortsatte Danmark att föra spelet men Tunisien var långt ifrån ofarligt och stack upp i den ena kontringen efter den andra, i alla fall till en början. Sista halvtimmen tog Danmark över allt mer och skapade flera fina målchanser. Andreas Cornelius lyckades bland annat med konststycket att nicka i stolpen från en meters avstånd.

Närmare än så kom aldrig Danmark och matchen slutade 0–0.

– Danmark kan mycket bättre än det här.Jag tycker att Tunisien var en väldigt positiv överraskning. De vågade spela sitt spel, de hade offensivt tänkande i sig och gjorde det väldigt, väldigt svårt för Danmark. Det är de som förtjänar poängen mest, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

HÖJPUNKTER: Danmark-Tunisien:

Världsmästerskapet

Danmark logo

Danmark

0 - 0

Tunisien logo

Tunisien

Education City Stadium, Al Rayyan
Publik: 42925
Domare: César Ramos

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.