• Viktigt meddelande:

    Det är kraftig rökutveckling efter en brand i centrala Järvsö i Ljusdals kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Gerhardsson: ”Finns helt klart saker att förbättra”

Uppdaterad
Publicerad

25 882 åskådare och Tyskland som motstånd, ett av världens tuffaste lag. Dagens träningsmatch var ett viktigt symbolvärde för Sverige men också perfekt träning inför VM i Frankrike.
– Finns helt klart saker vi måste göra bättre för att gå långt i VM, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

I prestationen fanns mer saker att önska – men det här var precis den typ av match som behövdes med ett par månader till det stora mästerskapet i Frankrike.

– Jag var med förra gången vi slog rekord. Det var 17 år sen. Genom historien har vi sett att det är en framgångsfaktor att möta bra motstånd inför VM, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

– Att vi får den här inramningen är också väldigt bra, för det är en del tjejer som inte varit med i ett mästerskap.

Målvakten får medhåll av förbundskapten Peter Gerhardsson – som inte kunde nå ut med instruktioner under matchens gång.

Förbundskaptenen: Bra erfarenhet att ta med sig

– Det var bra förberedelse –  både i hur hela veckan har sett ut men också den här matchen, säger Gerhardsson till SVT Sport.

Men enligt förbundskaptenen finns det ”helt klart saker vi måste göra bättre för att gå långt i VM”.

– Tyskland är bättre än oss generellt, både i passningsspel och försvarsmässigt. Men nu har vi några månader på oss att utvecklas. Erfarenheten att ha utmanat oss själva genom att möta en av de bästa nationerna hemma är nåt att ta med sig.

Peter Gerhardsson har nu en del att fundera på. Efter träningsmatchen mot Österrike ska han presentera Sveriges VM-trupp inför sommaren i Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer