Peter Gerhardsson är nöjd med urvalet då han ska ta ut trupper. Foto: Bildbyrån

Gerhardsson: ”Konkurrensen har skärpts till ytterligare”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har inlett Algarve Cup med två raka förluster och nu återstår bara en match mot värdnationen Portugal. Trots det tycker förbundskapten Peter Gerhardsson att materialet har blivit bättre sedan fjolårets VM-brons.

– Konkurrensen har skärpts ytterligare, säger han till SVT Sport.

I förlusterna mot Tyskland och Danmark har Peter Gerhardsson gett speltid till många spelare. För honom personligen är resultaten inte det viktigaste i träningsturneringen Algarve Cup.

– Det går aldrig att komma ifrån att resultat är en del känslomässigt, däremot analytiskt så är det mindre viktigt att en boll studsar hit eller dit, säger han.

Damlandslaget i fotboll

Han ser även matchen mot Portugal som ett sätt att testa saker inför EM-kvalet som väntar.

– Vi behöver få lite svar och det kan vara allt ifrån debutanter till spelare som har spelat myket. Vi vill ha information som kan ge oss underlag till en trupputtagning.

Han menar ändå att urvalet är ännu bättre i år än det var för ett år sedan.

– Jag tycker att konkurrensen har skärpts till ytterligare. Det är positivt.

Det är också något som ytterbacken Hanna Glas är inne på.

– Konkurrensen känns större än någonsin. Det är många som visar att de vill vara med och tampas om platser. Jag tror att det är få lag som har den bredd vi har. Det är en oerhörd styrka, säger hon.

SVT sänder Sverige-Portugal i SVT24 och på SVT Play klockan 20.55 på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet