Saman Ghoddos blev inbytt och låg bakom Irans seger mot Marocko. Här med landets flagga. Foto: Bildbyrån

Ghoddos: ”Världens största upplevelse”

Uppdaterad
Publicerad

I sin VM-debut byttes Saman Ghoddos in mot skyttekungen Alireza Jahanbakhsh och spelade en helt avgörande roll i Irans seger över Marocko. Ghoddos var lycklig efter segern och skickade också en lyckoönskning till Sverige.

Irans och Östersunds Saman Ghoddos byttes in i den 85:e minuten vid ställningen 0-0 mot Marocko. Det var ÖFK-spelarens VM-debut. Tio minuter senare blev han fälld och den efterföljande frisparken ledde till avgörandet.

– Känslan är obeskrivlig, detta är en dröm som haft sedan man var liten – det är orättvist mot känslorna att förklara, skriver Saman Ghoddos i ett sms till SVT Sport och fortsätter.

– Det finns ingen bättre känsla än att vinna med ett mål och göra det i sista minuten efter en sådan kämparinsats från hela laget.

De iranska spelarna och fansen firade som om de vunnit VM-guld, helt galna glädjescener efter att de sex minuternas tilläggstid tickat ut.

Hur tänkte du när du fick bollen?

– Att det var sista chansen att kunna få ett mål – jag vet att vi är starka på fasta situationer, sen var det lite tur att det blev självmål, fortsätter Ghoddos.

Hur kändes det spelmässigt?

– Det var tufft för Marocko spelade bra och har många skickliga spelare. Men vi gör en bra taktisk match och det som krävdes för att vinna.

Hur är atmosfären borta i Ryssland?

– Den är brutal. Den är som det ska vara när det är VM. Världens största upplevelse.

Lyckönskar Sverige

Han vill inte gå in på segern gör med lagets chanser att ta sig vidare ur den svåra gruppen där Spanien och Portugal också finns. Men menar att de inte kunde fått en bättre start.

– Det är för tidigt att säga.  I dag firar vi denna vinsten och njuter verkligen – men i morgon så tänker vi på nästa match och vad vi ska kunna göra för att få med oss poäng.

Ghoddos, född i Malmö, valde sent omsider att representera Iran och inte Sverige som också var en möjlighet. Trots det ligger hans hemland honom varmt om hjärtat.

– Sverige har en svår grupp men jag tror absolut de har en bra chans. Jag kommer följa varje match och heja på dem. Jag önskar dem all lycka, avslutar Ghoddos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.