Göteborg tog tre enkla i toppstriden

Göteborg hade inte några större problem att avfärda Piteå med 3-0 (1-0) i jakten på Rosengård i tabelltoppen. Det tog visserligen nästan en halvlek innan Filippa Curmark spräckte nollan. Men sen blev det en enkel historia – samtidigt fick Rosengård ”bara” 0-0 mot Umeå.

Göteborg satte fart från början och tog tag i spelet. Det var framför allt Pauline Hammarlund som hade några avslut.

Då och då stack Piteå upp och kom till några nästanlägen. Men det var hemmalaget som hade de bästa lägena. Efter en halvtimme sköt Filippa Curmark något av en bredsida från strax utanför straffområdet, en boll som gick strax över.

I 41:a minuten kom så utdelningen när Curmark var sist på bollen på en hörna från Rebecka Blomqvist.

Segern aldrig hotad

Andra halvleken fortsatte som den första. Göteborg dominerade och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Efter några minuter stötte Vilde Risa bollen strax utanför, men strax efteråt kunde Blomqvist sätta 2-0 för Göteborg.

Därefter hade Göteborg flera chanser att utöka ledningen. Och på övertid kom så trean på straff, också den genom Blomqvist.

Tre poäng till Göteborg, som därmed bara har en poäng upp till tabellettan Rosengård som inte lyckades få hål på Umeå.

KLIPP: Piteå bröt den tunga sviten (13 september 2020)