Foto: Bildbyrån/SVT

Graham Potters Brighton vill inte spela på neutrala planer

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-klubbarna har fått veta att spel på neutrala planer kan bli nödvändighet för att säsongen ska kunna fullföljas. Brighton, där fd Östersundstränaren Graham Potter är tränare, vill inte gå med på att spela de återstående nio omgångarna så.

– Vi kan inte stötta något som kan riskera att sätta vår position i Premier League på spel och göra det ännu svårare, säger vd Paul Barber.

Premier League har varit på paus sedan 13 mars på grund av coronakrisen, men man siktar bestämt på att spela de 92 matcher som återstår.

Då har man flaggat för att matcher på neutral plan kan vara det som behövs för att säsongen ska kunna fullföljas. Det har en del klubbar i den nedre delen av tabellen motsatt sig.

Corona och idrott

– I det här kritiska skedet av säsongen så kan matcher på neutral plan ha en väsentlig påverkan på tävlingens integritet, säger Brightons vd Paul Barber.

Se Paul Barber, vd för Brighton, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet