John Guidetti har haft en tung period i Alaves. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Guidetti: ”Det är tungt just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Petad i klubblaget och nu även petad i landslaget.

John Guidetti tunga säsong i spanska Alaves har tagit hårt på 26-åringen.

– Jag tränar och försöker hitta självförtroendet, säger han på en presskonferens.

John Guidetti petades av Janne Andersson i truppen som ska EM-kvala mot Rumänien och Norge efter en tuff säsong i spanska Alaves. Och den bristande speltiden och petningen i landslaget har påverkat 26-åringen.

– Jag tränar och försöker hitta självförtroendet, men det är tungt just nu. Oftast blir jag inbytt med tio minuter kvar och de tio minuterna är de svåraste att prestera i. Antingen försvarar du din ledning eller så försvarar motståndarna sin ledning. Det blir ett helt annat spel jämfört med resten av matchen. Men jag försöker vara positiv och stötta mina lagkamrater, säger Guidetti på en presskonferens.

Gjorde mål i helgen

I helgen gjorde han sitt första mål för säsongen. Guidetti kom in i den 72:a minuten vid ställningen 1–1. I den 80:e stod han rätt placerad i straffområdet efter ett långt inkast och dundrade in 2–1 för ligafemman, som till slut vann med 3–1 mot Huesca.

På presskonferensen tar Guidetti även upp hur han skildras i svenska medier.

– När de rapporterar om Alaves matcher så skriver de bara: ”Guidetti blev mållös”. Inget annat. Men jag vet att det handlar om min personlighet; jag måste alltid prestera lite bättre än alla andra för att folk ska prata gott om mig. Så fort det går dåligt är det mig de fokuserar på. Det händer mer i Sverige än här i Spanien.

Trots den tuffa tiden har Guidetti inga planer på att lämna Alava och Baskien.

– Jag känner mig bra och är i bra form och min familj är lycklig här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.