Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Gyökeres och Jesper Karlström har gått en kamp om att få ha nummer 17 i landslaget Foto: Bildbyrån/SVT

Gyökeres och Karlströms kamp om nummer 17: ”Då måste han göra något för mig också”

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår en kamp bakom kulisserna om att få bära nummer 17 i landslaget. Viktor Gyökeres vill ha samma nummer som i klubblaget, och har skickat en förfrågan till Jesper Karlström om att byta.

– Då måste han göra något för mig också, säger Jesper Karlström, till SVT Sport.

SVT Sport träffade Coventrys Viktor Gyökeres tidigare under våren. Då uttryckte han en önskan om att få byta nummer i landslaget från 16 till 17.

– Jag känner ju Kalrström ganska bra som har nummer 17, så jag kollade med honom. Men han är ganska låst, jag får muta honom eller någonting, sa han då.

Herrlandslaget i fotboll

När Jesper Karlström får frågan om ”tröjkampen” svarar han med ett skratt.

– Kamp? Det är bara han som kämpar!

– Det var förra samlingen han började prata om det där, och då tänkte jag att det inte var en så stor grej för honom. Men nu var han på mig igen och till slut sa jag att du kan få den, men då måste han göra något för mig också. Vi får se om han håller sin del av avtalet till slut, säger Karlström.

Vad har han lovat?

– Det är hemligt, du får ta det med honom. Men han har lovat en del grejer i alla fall.

– Dock är det oklart om de hinner ändra till på fredag, så det kanske blir en last dance för mig, säger Karlström och skrattar.

Klipp: Gyökeres kallas ”Championships Haaland”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Gyökeres gör sin hittills bästa säsong i karriären. Med ett år kvar på sitt kontrakt måste Coventry sälja honom i sommar om han inte ska lämna gratis. Foto: Michel Szabo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet