Häcken möter Rosengård i det damallsvenska toppmötet. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Blackstenius inledde målskyttet när Häcken vann

Stina Blackstenius och Johanna Rytting Kaneryd frälste BK Häcken i toppmötet mot Rosengård.

Tabelltvåan Häcken tog tre poäng och är fortsatt med och slåss om guldet.

– Vi vill så klart strida om att vinna ligan. Vi ska fortsätta på den känslan vi hade idag, säger Rytting Kaneryd till SVT Sport.

Publiken var tillbaka och lyfte stämningen när det var dags för toppmötet mellan Häcken och gästande Rosengård på ett regnigt Hisingen.

Till Häcken-fansens glädje var det hemmalaget som gick segrande ur mötet med serieledaren. Stina Blackstenius och Johanna Rytting Kaneryd säkrade segern.

Det var en chansrik men mållös första halvlek. Stina Blackstenius drog bollen i stolpen efter tio minuter och några minuter senare fick Elin Rubensson på ett hårt skott som Teagan Micah fick stöta iväg. Men halvlekenens kanske bästa chans stod Rosengårds Loreta Kullashi för. Kullashi stod perfekt placerad i straffområdet när hon fick en fin passning men drog bollen i stolpen precis bakom Jennifer Falk.

Det radades upp fina chanser även i andra halvlek, trots att det ihållande regnet påverkade planen mycket, men det dröjde till den 73:e minuten innan första målet kom.

”Bara att trycka dit bollen”

Stina Blackstenius fick tag på bollen i straffområdet, vände kvickt upp och sköt in in 1-0 bakom Teagan Micah. En härlig revansch för Blackstenius som fått ett mål bortdömt för offside bara en minut tidigare.

– Det var bara att försöka trycka dit bollen. Det var väl lite slumpmål, säger Blackstenius efter matchen.

Det dröjde sedan inte länge innan 2-0 kom. Johanna Rytting Kaneryd tog sig på egen hand genom Rosengårds försvar och lirkade in bollen från sidan till 2-0.

Rosengård försökte få till en reducering men lyckades aldrig och Häcken tog hem tre blytunga poäng som innebär att man bara har tre poäng upp till Rosengård när fyra omgångar återstår av damallsvenskan.

– Vi är aggressiva, vinner boll och hotar dem konstant. Jag kände att målet låg i luften. Det var en så otroligt skön känsla att sätta dit den, säger Johanna Rytting Kaneryd.

KLIPP: Så var Häcken-Rosengård