Foto: Bildbyrån

”Haft vår bästa träning för säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar IFK Göteborg första matchen sedan tränaren Poya Asbaghi fick lämna klubben i förra veckan.

I och med landslagsuppehållet har spelarna fått lite välbehövlig ledighet.

– Känslan är mycket bra, vi har haft en av de bästa träningarna för i år, säger Hosam Aiesh till SVT Sport.

1-1 mot Mjällby och inte en seger i Allsvenskan sedan den 2 juli. Det blev droppen och i förra veckan fick Poya Asbaghi lämna sin roll som huvudtränare i IFK Göteborg.

– Det är enkelt att sparka en tränare men det är många andra som är involverade i de här resultaten som vi presterat, säger IFK Göteborgs Hosam Aiesh.

 ”Spelartruppen har ett stort ansvar”

Nu har laget haft en kortare ledighet, i och med landslagsuppehållet, vilket enligt Aiesh varit viktigt för laget, som kommit tillbaka med ny energi.

– För det första tror jag det har att göra med att vi haft ledigt i fem-sex dagar, så folk har fått vila. Det har varit ett tajt spelschema som kanske blev lite för mycket för oss, i och med Svenska cupen samtidigt som allsvenskan. Nu är känslan bra och vi har haft en av de bästa träningarna för i år.

Blåvitt är placerat på tolfte plats i allsvenskan, på samma poäng som Helsingborg på nedflyttningsplats. Aiesh menar på att det inte är någon skillnad i lagets inställning nu, mot innan Poya Asbaghi fick lämna.

– Vi har alltid haft ett ”go” i laget men tyvärr har vi inte vunnit fotbollsmatcher. Vi i spelartruppen har ett stort ansvar över det. Det är inte bara Poya som ska ta den skiten, vi som är kvar har ett stort ansvar.

– Det är upp till oss att göra det bra och vända på det här. Det är vi alla beredda på, att lägga ner det jobbet, säger August Erlingmark till SVT Sport.

”Får veta samtidigt som media”

Blåvitt är nu på jakt efter en ny tränare, men vem det blir eller vilka som är aktuell har Aiesh ingen aning om.

– Jag tror att vi får veta vem det blir ungefär samtidigt som ni i media. Hade vi vetat något nu så hade man nog kunnat läsa om det.

Ikväll väntar Hammarby på hemmaplan, som kommer med tre raka matcher utan seger i Allsvenskan. Vad som behöver förbättras är glasklart enligt Aiesh.

–  Att göra mål och inte släppa in mål. Då vinner man matcher. Det är ingen stress, det kommer att komma.

Aiesh får medhåll från August Erlingmark.

– Attraktiv fotboll är också att kunna göra mål. Jag tycker generellt att vi spelat bra fotboll men varit för tama i både defensivt och offensivt straffområdet. Vi vill ju att vårt spel ska vara mer effektivt än vad det varit. Vi har skapat många bra chanser men inte lyckats sätta dit bollen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.