Tufft motstånd för Fredrik Ulvestad och hans Djurgården. Foto: TT

Ny svår Europalottning för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Rumänska mästarklubben Cluj. Det är motståndaren som väntar för Djurgården i den tredje kvalomgången till Europa League – om laget tar sig förbi Europa FC från Gibraltar i omgång två.

Detta står klart efter lottningen i schweiziska Nyon – som återigen gav ett tufft utslag för den svenska mästarklubben.

Djurgården åkte ur direkt i kvalet till Champions League efter att ha förlorat mot ungerska Ferencvaros på bortaplan. Får man möta Cluj blir det visserligen på hemmaplan, men det blir ändå som underdogs mot rumänerna som förra säsongen kom tvåa i sin Europa League-grupp, bland annat före storklubben Lazio.

Europa League

Svårt lär det bli även för Hammarby, även om det kunde varit värre. Stockholmslaget kunde ha ställts mot den turkiska storklubben Besiktas i den tredje kvalomgången, det vill säga om man först besegrar Lech Poznan – men så blir det inte.

Tar Hammarby sig vidare väntar i stället grekiska OFI Crete FC eller cypriotiska Apollon Limassol på bortaplan.

I den andra kvalomgången möter Malmö FF Budapest Honvéd och om Skånelaget tar sig vidare väntar en ny match på hemmaplan mot kroatiska Lokomotiva Zagreb.

Måste slå FCK

Hemmamatch blir det även för IFK Göteborg om man lyckas ta sig förbi den danska storklubben FC Köpenhamn. I kvalomgång tre väntar i så fall Piast Gliwice från Polen eller Hartberg från Österrike.

I den tredje kvalomgången kliver Zlatan Ibrahimovics AC Milan in i handlingarna. För den italienska jätten väntar litauiska Vilnius eller norska Bodø/Glimt.

Efter den tredje kvalomgången återstår endast playoff-spel för att nå Europa Leagues gruppspel.

Den andra kvalomgången ska spelas den 17 september och en vecka senare, den 24 september, är det dags för omgång tre.

MER FOTBOLL: Se Helsingborgs tre baljor (30 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet