Hallenius: ”Har varit nere på botten och vänt”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Hallenius karriär har gått både upp och ned. Just nu leker fotbollslivet i Gif Sundsvall och han skrev i vintras på ett kontrakt på fem år med klubben.

– Det finns ingen annanstans jag vill vara, säger Linus Hallenius till SVT Sport.

30-åriga Linus Hallenius slog igenom i Hammarby för tio år sedan. Som många andra som fick chansen att spela ute i Europa så tog han den. Men utlandsäventyret blev inte som han hade tänkt sig, efter några år flyttade han hem till Sverige i igen för att försöka få fart på karriären. Men det skulle gå tungt även på svensk mark.

– Jag har varit långt nere på botten och vänt och jag har inte gjort någon hemlighet av det att jag var nära på ge upp allt, säger Linus Hallenius.

Leder skytteligan

2017 flyttade så Hallenius hem till Sundsvall där han är uppvuxen och det var då allting släppte. I fjol gjorde han 18 mål och blev tvåa i allsvenskans skytteliga, han leder dessutom årets skytteliga med sex fullträffar. Trots lockande kontraktserbjudanden utomlands valde Hallenius i vinter att skriva på ett femårskontrakt med Gif Sundsvall.

– Det långa kontraktet ger mig en trygghet jämfört med mer lukrativa och kortare kontrakt. Min magkänsla sa att jag ville vara kvar här, sen vet man aldrig om ett år, två år eller tre år, men just nu vill jag inte vara någon annanstans, säger Linus Hallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.