Hälsningen till ÖFK: ”Välkommen till helvetet”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll avgörs den andra kvalmatchen till Europa League.

Östersund har med sig 2-0 inför kvällens match mot Galatasaray på Turk Telekom Arena i Istanbul där säkerhetspådraget väntas bli massivt.

– En risk finns alltid men sedan försöker vi minimera den så gott det bara går. Vi har en förstärkt säkerhetsorganisation kring laget och ett tätt samarbete med svensk polis som i sin tur har samarbete med turkisk polis, säger ÖFK:s säkerhetsansvarige Joakim Jansson till SVT Sport.

På plats i Istanbul finns ett trettiotal svenska supportrar som har fått klara förhållningsregler av turkisk polis. De uppmanas till exempel att inte ta på sig matchtröjor eller använda sig av flaggor med klubbens färger förrän man befinner sig på ÖFK:s sektion på läktaren på Türk Telekom Arena. Detta för att ”undvika provokation och bråk”.

– Om de uppmanar dig att inte ta på dig färgerna så gör man inte det, så jag anpassar mig, säger ÖFK-supportern Jan Sikking som är på plats i Istanbul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet