Bubacarr Trawally och Jesper Jansson. Foto: Bildbyrån

Hammarby förstärker inför premiären – landslagsman klar

Uppdaterad
Publicerad

Idag stänger det svenska transferfönstret.

Och under den sista dagen förstärker Hammarby sin trupp.

Den gambianska landslagsforwarden Bubacarr Trawally är klar för klubben.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson ser anfallaren som en nyckelförstärkning inför säsongsstarten.

– Vi ser Trawally som den sista pusselbiten inför seriestarten, säger Jesper Jansson på klubbens hemsida.

27-årige Trawally ansluter från klubben Ajman i Förenade Arabemiraten och kontraktet med den allsvenska klubben sträcker sig över två år.

Sportchefen meddelar att affären med anfallaren blev klar för ett tag sedan, men att planen var att spelaren skulle ansluta till sommaren. Så blir det alltså inte, utan Trawally ansluter redan nu till vårsäsongen. Men 27-åringen missar lördagens allsvenska premiär där Hammarby möter Helsingborg på hemmaplan.

– Det har varit ett par intensiva veckor, och även om han missar premiären är vi väldigt glada att ha honom hos oss redan till vårsäsongen, och att över huvud taget få in en spelare av hans klass känns fantastiskt, säger sportchefen.

Bubacarr Trawally har tidigare spelat i den kinesiska högstaligan, där vann han skytteligan 2017. Efter spel i Kina blev det spel i både Al-Shabab och Ajman. Men nu blir det alltså spel i allsvenskan och Hammarby. Nyförvärvet har också spelat 14 landskamper för sitt Gambia.

– Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, och jag ser verkligen fram emot att få möta klubbens supportrar, säger anfallaren till klubben.

MISSA INTE:  Fotbollsstudion måndagar 22:00 SVT 1 & SVT Play – premiär 4 april

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.