Foto: Bildbyrån

Officiellt: Armin Gigovic tillbaka i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Armin Gigovic lämnade Ryssland.

Nu har han skrivit på för Helsingborg.

– Jag kan inte vänta tills matcherna sätts igång, säger han till klubbens hemsida.

Tidigare i mars rapporterade SVT Sport att Armin Gigovic, som tillhör ryska FC Rostov, ankommit till Sverige. Han har sedan dess tränat med Helsingborg och sportchefen Andreas Granqvist har varit öppen med att man velat sajna mittfältaren.

Nu står det klart att han ansluter fram till 30 juni.

– Det känns jätteskönt, otrolig känsla och jag kan inte vänta tills matcherna sätts igång. Jag är en mycket mer mogen spelare idag som gillar att ha bollen, kunna utmana och slå bra passningar, säger spelaren enligt klubbens hemsida.

Avtalet med Rostov är pausat. Sportchefen Andreas Granqvist om värvningen:

– Armin är en av de unga spelarna som vi på senare år fostrat och lyckats sälja utomlands. Vi har alltid haft en god dialog och intensifierade samtalen när möjligheten för en återkomst öppnades, säger han.

Gigovic representerar det svenska U21-landslaget. Han har tidigare spelat för Landskrona Bois och tillhörde just Helsingborg innan flytten till Rostov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.