Foto: Bildbyrån

Hammarby ny serieledare efter seger mot Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby är nya serieledare i allsvenskan. Inför 29 117 åskådare på Tele2 Arena vann de toppmötet med Malmö FF med 2-0.

– Det är helt otroligt. Det betyder mycket för fansen och spelarna. Jag är så jävla stolt över grabbarna i dag, säger en känslosam Richard Magyar, som gjorde det sena 2-0-målet, till SVT Sport

Den allsvenskan guldstriden 2019 är något i hästväg. Inför Djurgårdens hängmatch borta mot IFK Göteborg i morgon står fyra lag på samma poäng i toppen, 59.

Det står klart sedan AIK slagit Falkenberg med 5-1 och Hammarby tagit tre poäng hemma mot Malmö FF inför 29 117 åskådare på Tele2 Arena. Alexander Kacaniklic och Richard Magyar satte målen i 2-0-segern som innebär serieledning för Hammarby tack vare målskillnad.

– Det betyder så jävla mycket för mig. Jag vet inte vad jag ska säga. Det var en viktig match och så mycket press på oss som lag, och jag är så glad och stolt över killarna. Att vi tar den här segern betyder så mycket med tanke på min historia, säger 2-0-skytte Rickard Magyar, som pratat öppet om psykisk ohälsa, till C More.

Stor Hammarby-press

Efter en intensiv start på matchen tog Hammarby ledningen efter 15 minuters spel. Alexander Kacaniklic avslutade då kliniskt med vänstern sedan Nikola Djurdjic stått för en fin framspelning snett inåt bakåt från vänsterkanten.

Efter målet fortsatte Hammarby att pressa på för ett andra mål, och Vladimir Rodic var nära att hitta nätet.

Slutet av första halvlek blev stökigt med flera tuffa satsningar och tre gula kort på lika många minuter, alla för Malmö.

Rosenberg nära två gånger om

Malmö hade flera chanser i den andra halvleken och låg på för en kvittering, framför allt på slutet, men Hammarby och speciellt Davor Blazevic i målet lyckades stå emot och även göra 2-0. I den 89:e minuten bredsidade Rickard Magyar in 2-0 från nära håll efter en frispark av Darijan Bojanic.

– Det är svårt att acceptera att vi inte får med oss ett kryss minst. Vi har betydligt fler skott på mål och kontrollerar totalt i andra halvlek. Men för att få med oss något härifrån måste man göra mål, och det gör vi inte, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Två omgångar återstår av allsvenskan för Malmö, Hammarby och AIK. För Djurgården återstår tre matcher.

–  Det är kul. Jag tycker att fansen i Hammarby förtjänar att ha den här spänningen i slutet, säger Magyar.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

2 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 29117
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.