Hammarby nära tappa 3-0-ledning mot Örebro. Foto: Bildbyrån

Hammarby nära tappa 3-0-ledning mot Örebro

Hammarby gjorde 3-0 med bara kvarten kvar borta mot Örebro. Inget talade för hemmalaget.

Då slog laget till med två mål, där Nordin Gerzic assisterade till båda, och Hammarby skakade.

Men nyförvärvet Gianlcua Curci höll tätt i målet – Hammarby vann med 3-2.

Hammarby hade det tuff med poängutdelningen i inledningen av allsvenskan. Men förra söndagen imponerade ”Bajen” och tog en blytung seger i årets första Stockholmsderby mot topplaget Djurgården.

Och precis en vecka senare segerjublade de omkring 4 000 tillresta bortasupportrarna när Hammarby tog andra raka trepoängaren på Behrn arena i Örebro.

Hammarby kom till spel utan den danske mittfältaren och lagkaptenen Jeppe Andersen, som har varit krasslig i veckan. Men i stället skulle lagets andra kapten, David Fällman, lite otippat kliva fram som målskytt i den första halvleken.

Gästerna hade tidigt några riktigt farliga lägen, men det dröjde 43 minuter innan försvararen Fällman nådde högst och nickade in bollen mellan benen på ÖSK-målvakten Oscar Jansson. Fällman, som kom till Hammarby från kinesiska Dalian Transcendence inför förra säsongen, gjorde därmed sitt första allsvenska mål för klubben.

3-0 med kvarten kvar

– Jag brukar ju inte ha min styrka i offensivt straffområde. Men nu tog jag chansen när bollen kom där, sade David Fällman till C More efter första halvleken.

– Vi börjar riktigt bra och borde ha gjort något mål första 20. Men vi har det under kontroll, tillade han.

Tidigt i andra halvleken utökade sedan Hammarby ledningen till 2-0 när Nikola Djurdjic, som var lagets bästa poängplockare förra säsongen, hittade rätt med ett klassavslut intill den bortre stolpen.

En kvart före full tid spelade sedan en olycklig Daniel Björkman hem bollen mot målvakten Oscar Jansson, men Imad Khalili bröt och kunde lägga in 3–0 i tomt mål.

Det blev ändå dramatiskt på slutet. Strax efter 3–0-målet reducerade Örebros anfallare Viktor Prodell när han hittade rätt med pannan. Och på stopptid nickade Carlos Strandberg in 3–2 efter en frispark från Nordin Gerzic. Men Hammarby höll undan och tog därmed lagets andra raka seger.