Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nannskog om Tomassons tre nycklar: ”Få in dem i landslaget” Foto: SVT/Bildbyrån

Här är Nannskogs tre nycklar: ”Förädla talangerna”

Uppdaterad
Publicerad

Här är Daniel Nannskogs tre nycklar för att Tomasson ska lyckas med jobbet som förbundskapten.

Hör mer om Nannskogs tankar i klippet ovan.

SVT Sports expert Daniel Nannskog vill bland annat att Tomasson ska förädla talangerna. Få in den nya generationen med Hugo Larsson, Lucas Bergvall och Roony Bardghji.

– Få in dem i landslaget, få dem att växa, få dem att utvecklas. Det hoppas jag att Thomasson har som prio när han kliver in som förbundskapten, säger Nannskog.

Jon Dahl Tomasson ny förbundskapten

Pinnat inlägg

Det får vara allt för i kväll. Tack för att ni ställde frågor, nu ska mitt hue sminkas, vilket behövs för vidare snack i Sportnytt. Vi ses där 22.00. Ha det bäst alla monsterdiggare!

Axl Rose • Tack Danne! Du är bäst. Jag och morsan älskar att lyssna på dina analyser ❤️🙏

Sofia • Daniel, är du nöjd med valet av förbundskapten utifrån förutsättningarna förbundet hade?

Ja, väldigt nöjd och spänd på vad JDT kan uträtta med vårt landslag.

Xavi • Vilken spelare tror du kommer gynnas mest/ta störst kliv under Tomasson?

Jag tror och hoppas att våra så kallade stjärnspelare kommer få sig ett ordentligt lyft. Då tänker jag Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Jag hoppas även att Victor Lindelöf som behöver vara en klippa där bak som kapten får ett lyft av tränarbytet.

Axl Rose • I sin prime, hur bra spelare var JDT? Snuddade han vid Zlatans nivåer?

Jon Dahl var en väldigt komplett forward. Mer funktionell teknik och fantastiska avslutningsegenskaper, men Zlatan hade en teknik och repetoar som Jon Dahl inte kunde mäta sig med.

Axl Rose • Hur brukar JDT formera sin lag?

Ofta 4-2-3-1, men tidigare har han också kunnat köra en fembackslinje beroende på motstånd så det kan bli en 5-3-2 eller 5-4-1. Jag skulle inte bli helt chockad om han till och med kan köra en 3-4-3 någon gång, han är väldigt flexibel.

David • Tjena Daniel tror du att det kommer gå bättre med Jon Dahl än med Janne

Man får inte glömma att Janne gjorde mycket bra i början, men slutet blev ju absolut inte bra, så självklart hoppas och tror jag att det blir bättre med Jon Dahl nu.

Axl Rose • Om Nannskog var förbundskapten och det var landskamp imorgon, hur hade han formerat laget?

Robin Olsen – Emil Holm, Carl Starfelt, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson – Hugo Larsson, Jens Cajuste –
Anthony Elanga, Dejan Kulusevski, Alexander Isak – Viktor Gyökeres

Alltså en 4-2-3-1, med Hugo och Jens som sittande mittfältare och Kulusevski som tia. Isak ute till vänster, och Elanga ute till höger, med Gyökeres som nia. Där har vi det!

SVERIGE! • Vilken formation och hur kommer backlinjen att se ut nu?

Bra fråga! Det har varit ett stort återkommande problem de senaste åren. Spelare ut, spelare in och det har inte funnits någon kontinuitet.

Det enda jag känner mig säker på i dagsläget i backlinjen är två spelare: Victor Nilsson Lindelöf och Emil Holm. Sedan blir det en kamp mellan Ken Sema och Ludwig Augustinsson, och mellan Isak Hien, Carl Starfelt och Hjalmar Ekdal för att ta plats som mittback bredvid Lindelöf. Jag hoppas att Tomasson tidigt hittar rätt fyra, eller om han väljer en tre- eller fembackslinje, för med Tomasson vet man aldrig vilken formation han väljer.

Tommy • Vad är det för egenskaper Tomasson har som talar för att han lyckas med den här nya generationen, inklusive Kulusevski och Isak? Lyckas han med det utan erfarenhet? Vilka är de rutinerade bärande spelarna i laget?

Först och främst är det en vinnare, vilket han har bevisat som både spelare och tränare.
Jag har varit i kontakt med spelare som haft honom, som beskriver honom som en oerhört noggrann herre som inte lämnar något åt slumpen. Bra taktiker som är skicklig på att ändra i formation beroende på motstånd. Jag tycker han har rätt så bra med erfarenhet, har varit assisterande till Åge Hareide i ett Danmark som är ett väldigt bra landslag och gick till två av två mästerskap under hans tid där. Han har varit tränare i Nederländerna och två guld med MFF.

Henning • Spelar det egentligen någon större roll vem som är tränare? Spelarmaterialet är detsamma oavsett.

Det är klart att det spelar stor roll vilken tränare man har. Nu kommer Tomasson in med nya friska ögon och säkert många idéer på hur han ska vända på den dåliga svenska trenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet