Elin Rubensson och Nilla Fischer. Foto: TT

Här är Sveriges VM-kvaltrupp

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade Peter Gerhardsson truppen till de två VM-kvalmatcherna där Sverige ställs mot Slovakien och Georgien.

Totalt består truppen av 25 spelare och till stor del av de som var med i OS senast.

Men spelare som tillkommer är till exempel rutinerade Nilla Fischer och Elin Rubensson.

Den trupp som var med i OS gjorde väldigt bra ifrån sig säger Gerhardsson. Därför blev det inga större överraskningar i denna uttagning.

– När vi tog ut 25 spelare fanns det spelare av hög kvalitet som inte kom med, så vi har en väldigt bra trupp och väldigt bra spelare, säger Peter Gerhardsson till SVT sport.

Truppen

De målvakter som var med i OS får förnyat förtroende till dessa matcher:

Jennifer Falk, Hedvig Lindahl och Zećira Mušović.

När det kommer till backarna tillkommer Fischer och Rubensson som inte fanns med under OS:

Jonna Andersson, Nathalie Björn , Magdalena Eriksson, Nilla Fischer, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Emma Kullberg, Julia Roddar och Elin Rubensson.

Uttagna mittfältare och forwards:

Filippa Angeldahl, Anna Anvegård, Kosovare Asllani, Hanna Bennison, Stina Blackstenius , Filippa Curmark , Rebecka Blomqvist , Lina Hurtig , Sofia Jakobsson, Madelen Janogy, Fridolina Rolfö, Olivia Schough och Caroline Seger.

I uttagningen av de 25 spelarna säger Gerhardsson att han tänkt kortsiktigt, enbart med fokus på de kommande två matcherna.

Favoriter

Det svenska damerna är rankade som tvåa i världen och ses ofta som favoriter inför många matcher. Men det är inget Gerhardsson lägger för stor vikt på.

– Form är färskvara, vi har pratat mycket om hur det är att gå in som favoriter. Men att vi är favoriter är inget som gör att vi vinner matcher utan vi måste hela tiden prestera på bästa nivå. De vi har gjort är gjort och är inget vi gör så vi måste hela tiden prestera nytt, säger han till SVT sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.