Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Janne Andersson om Krafth: ”Vill gärna ha med honom”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Krafth spelade från start mot matchen mot Spanien. Men lämnade truppen i fredags, då familjen väntar barn.

Förbundskapten Janne Anderssons förhoppning är att han ändå ansluter till truppen inför Greklandsmatchen.

– Emil visade så bra form mot Spanien, och jag vill gärna ha med honom. Vill han bara själv så vill jag gärna ha hit honom, säger Janne Andersson.

Det finns frågetecken för Newcastle-proffset Emil Krafths medverkan i matchen mot Grekland, då familjen väntar barn, och då kallades också Greklandsproffset Daniel Sundgren in i truppen.

Ett avbräck för Janne Andersson, som ser Krafth som Mikael Lustigs naturlige ersättare på högerbacksplatsen i landslaget.

Herrlandslaget i fotboll

– Micke Lustig var ganska given när han spelade, nu har han slutat i landslaget och då är Emil ganska given etta för mig i dagsläget. Men vi får läsa av vad som händer nu. Men han är i så pass bra form så att vill han bara själv, så vill jag gärna ha hit honom, säger Janne Andersson på tisdagens presskonferens.

Albin Ekdal har också lämnat truppen, på grund av skada. Och här är det mer svårtolkat om vem som ersätter.

Det spekuleras i att Bologonaproffset Mattias Svanberg är den givne ersättaren. Men svaret lär få vänta.

– Det händer grejer hela tiden. Jag bestämmer mig aldrig förrän framåt kvällen innan match, så ikväll kommer spelarna att få veta vilka som startar. Men vi har Victor Claesson och Emil Forsberg också som kan spela centralt båda två. Båda kan vara alternativ, det är jag ganska övertygad om, säger Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet