Diogo Jota Foto: Bildbyrån

Hattrick av Jota mot Atalanta

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool tog tredje raka segern i Champions League när Atalanta besegrades på bortaplan med hela 5-0. Tre av målen kom från Diogo Jota som fortsätter att leverera i nya klubben.

Den 23-årige portugisen Jota har verkligen hittat målformen i Liverpool. Jota som kom till Liverpool från Wolves för en dryg månad sedan har nu gjort sex (!) mål på sina tre senaste matcher.

I kvällens möte mot Atalanta inledde han målskyttet när han trots ordentlig uppvaktning av Jose Palomino behöll balansen i straffområdet och rullade in 1-0 i den 16:e minuten.

Andra målet kom även det i första halvlek. Joe Gomez slog en lång passning som Jota tog ner med vänsterfoten för att sedan distingt avsluta med den andra. Skottet hårt vid första stolpen och Liverpool till pausvila med 2-0.

Smakstart på andra halvlek   

Även om hemmalaget fick chansen att hämta sig i paus så fortsatte gästernas dominans i inledningen av andra. Inom loppet av tio minuter gjorde Liverpool tre mål och rullgardinen drogs ner för Atalanta. Jota fullbordade sitt hattrick när han satte 5-0 i den 54:e minuten.

Jota och hans Liverpool har nu tre segrar på tre försök i gruppspelet och 8-0 i målskillnad.

UEFA Champions League

Atalanta logo

Atalanta

0 - 5

Liverpool logo

Liverpool

Gewiss Stadium, Bergamo
Publik: 0
Domare: Ovidiu Hategan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.