Hedvig Lindahl: ”Äntligen på nivån jag visste att jag hade inom mig”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl är idag är en av landslagets starkast lysande stjärnor och närmast självskriven i Pia Sundhages startelva. Men det har inte varit en spikrak väg till toppen för Lindahl som för SVT Sport berättar varför hon tillslut har lyckats.

– Min historia är som vem som helst egentligen. Det går upp och det går ner. Det är roligt att jag äntligen är på den nivån som jag visste att jag hade inom mig, säger Hedvig Lindahl.

Chelseaspelaren lyfter betydelsen av en stark inre drivkraft. Det är enligt henne det som gör att alla kan lyckas.

Algarve Cup

– Jag tror egentligen att alla olika ledstjärnor. Om vi alla stannar upp och låter den vägleda oss så tror jag att alla kan göra en liknande resa som jag gjort. Alla kanske inte blir en av världens bästa målvakter men man kommer kunna bli otroligt duktig på det dom gör eller få utlopp för sin kreativitet inom det området, fortsätter Lindahl.

I kväll står Lindahl i matchen mot sommarens EM-motståndare Ryssland.

Se Sverige-Ryssland i SVT2 eller här från 19.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Algarve Cup

Mer i ämnet