Hegerberg jublar efter 3-0-segern över Häcken. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hegerberg om comebacken: ”Känner mig som ett litet barn igen”

Uppdaterad
Publicerad

Eter en 20 månader lång skadefrånvaro gjorde Ada Hegerberg comeback i Champions League-mötet med Häcken förra veckan. Nu berättar Lyon-stjärnan om den tuffa tiden utanför planen – och hur det kändes att spela fotboll igen.

– Det är min största passion och jag känner mig som ett litet barn igen när jag spelar fotboll och går till träning, säger norskan till BBC.

Mot Häcken i tisdags förra veckan byttes Ada Hegerberg in med tio minuter kvar att spela – hennes första framträdande på fotbollsplanen på nästan två år.

– Det känns inte som att jag behövde de där 20 månaderna för att få en påminnelse om hur mycket jag älskar fotboll, men det har definitivt gjort att jag uppskattar sporten ännu mer. Det är min största passion och jag känner mig som ett litet barn igen när jag spelar fotboll och går till träning, berättar hon i en intervju med BBC.

När 26-åringen skadades i januari förra året var hon var på toppen av sin karriär. Fyra månader tidigare hade hon satt nytt målrekord för kvinnor i Champions League – 53 fullträffar på 50 matcher. 

– Jag vet att jag var som bäst innan de här 20 månaderna, men jag är realistisk när det kommer till tålamod och jag vet att det är mycket mentalt och fysiskt jobb som måste göras.

”Extrem upplevelse”

Hon beskriver tiden utanför fotbollsplanen som en ”kamp”. Extra tufft blev det när coronapandemin slog till.

– Jag skulle beskriva det som en kamp eftersom det har varit en extrem upplevelse. Till råge på allt så gjorde covid-19 det ännu mer speciellt.

– Att vara separerad från laget så länge var verkligen en utmaning.

Med Hegerberg borta lyckades Lyon inte försvara Champions League-titeln för sjätte året i rad. Den franska storklubben slogs ut i kvartsfinal och Barcelona vann turneringen.

– Jag har en stor tro på att vi kommer göra det bra den här säsongen, för när man vet hur man vinner, då vet man också hur man ska fortsätta vinna.

Imorgon ställs Lyon mot portugisiska Benfica i den andra gruppspelsmatchen i Champions League.

KLIPP: Här kramas Hegerberg om av Schelin (5/10 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.