Hanna Glas om succéåret i tyska Bayern München Foto: SVT

Glas: ”Tröja nummer fem – det passar en ytterback”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året bytte Hanna Glas storklubb från PSG till Bayern München.

En säsong och en tysk mästartitel senare är känslan att den svenska landslagsbacken har hittat helt rätt.

– Det är häftigt, jag försöker bara njuta och vara i nuet, säger Hanna Glas till SVT Sport samtidigt som hon visar runt hemma i lägenheten i München.

I fyra raka år hade Wolfsburg prenumererat på ligatiteln i Frauen-Bundesliga. Men förra säsongen lyckades ”den ständiga tvåan” Bayern München bryta ärkerivalens långa svit och återerövra den tyska mästartronen.

– Vi bara vann och vann, vi var verkligen som ett riktigt tyskt maskineri. Det bara flöt på. Men vi trivs så bra ihop i laget och har så kul tillsammans, det har varit en nyckel för vår framgång, säger Hanna Glas.

Damlandslaget i fotboll

I lägenheten där hon bor hänger två klubbtröjor. Glas hade tröjnummer två i PSG men fick byta till nummer fem i Bayern München.

– Det kändes rätt att få ett nytt nummer i en ny klubb. Och nummer fem, jag gillar det.. det känns som att det passar en ytterback.

Svenskmöte i Champions League

Närmast på agendan väntar torsdagens möte med Häcken i Champions League-gruppspelets andra omgång, där Bayern München har hemmaplan.

När Peter Gerhardsson tog ut VM-kvaltruppen tidigare i veckan fanns hela sju Häckenspelare med bland namnen.

Det blir ingen dålig stämning sen på landslagssamlingen efter Champions League?

– Kanske första dagen beroende på resultat (skratt). Men nej då, det där släpper man snabbt. Det är så fotboll fungerar det kommer snart nya matcher, säger Hanna Glas.

Se hela reportaget:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet