Strömberg: ”Det är ett totalt misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF har åkt ur allsvenskan efter två år i högsta serien. Det blev klart idag då Kalmar besegrade AIK i Stockholm.

– Det är ett totalt misslyckande att de åker ner igen, säger fotbollskrönikören Therese Strömberg i Fotbollsstudion.

Helsingborg har bara vunnit fyra matcher på hela säsongen och åker nu ur allsvenskan med en omgång kvar att spela.

– Det är ett totalt misslyckande att de åker ner igen. Planen var att de skulle upp för att vara ett allsvenskt lag igen. Det var en satsning då man plockade in Olof Mellberg, så det är ett enormt misslyckande. Däremot menar man att ekonomin är stabil den här gången, så där ska man inte behöva oroa sig så mycket, enligt det de själva har kommunicerat, säger Strömberg.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker att tränare Olof Mellberg har ett stort ansvar i degraderingen.

– Väldigt stort. När jag ser Helsingborg så saknar jag desperationen. Till exempel igår mot Falkenberg. Att man inte kan mobilisera någon forcering de sista minuterna. Det är förvånande då man har en tränare som Mellberg som vi alla känner igen för attityden, säger han i Fotbollsstudion.

KLIPP: Här avgör Israelsson för Kalmar – skickar Helsingborg ur allsvenskan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.