Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Hurtig och Stina Blackstenius nätade båda mot Emma Lennartssons Linköping. Foto: Bildbyrån

Lina Hurtig och Stina Blackstenius sänkte Linköping – Arsenal vidare i CL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Linköping jagade Champions League-spel i kvalet mot Arsenal.

Då klev Lina Hurtig och Stina Blackstenius fram och sänkte sitt gamla lag.

– Det känns fortfarande lite som hemmaplan, säger Blackstenius till SVT Sport efter matchen.

Arsenal fick ett drömläge att ta ledningen redan i den sjunde minuten när bollen tog på Stina Lennartssons hand i eget straffområde. Kim Little klev fram men Cajsa Andersson gick åt rätt håll och räddade straffen.

Det blev startskottet för Cajsa Anderssons briljanta halvlek. Gång på gång stod hon i vägen för Arsenals attacker men det var fortsatt mållöst efter första 45.

Till slut fick 30-åringen kapitulera. Lagkaptenen Kim Little fick revansch efter straffmissen när hon lyfte in bollen till Caitlin Foord som nickade in ledningsmålet i den 53:e minuten.

Blackstenius och Hurtig klev fram

Målet väckte Linköping som skapade några halvchanser men det räckte inte hela vägen. I stället klev gamla Linköping-spelaren Lina Hurtig fram och nickade in 2–0-målet.

Stina Blackstenius, som också har ett förflutet i LFC, ville inte vara sämre när hon satte spiken i kistan till 3–0 i slutminuterna. Arsenal är därmed vidare till den andra kvalomgången medan Linköping är utslaget.

– Det känns fortfarande lite som hemmaplan. Det var jättekul att få göra mål och jag är framför allt glad för vinsten. Det satt långt inne och jag tycker att Linköping stod upp bra, säger Stina Blackstenius till SVT Sport efter matchen.

UEFA Women's Champions League

Arsenal logo

Arsenal

3 - 0

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Bilbörsen Arena, Linköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.