Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic inleder på bänken i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Han gjorde comeback och hoppade in mot Hellas Verona i lördags.

Men när Milan ställs mot Porto i imorgon i Champions League kommer Zlatan Ibrahimovic att inleda på bänken.

– Han är bättre, men han är ännu inte redo för att spela från den första minuten, säger den italienska storklubbens tränare Stefano Pioli enligt Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic har de senaste veckorna haft problem med en hälsena. Men när Milan tog emot Hellas Verona på San Siro i lördags var svensken tillbaka i spel. Han hoppade in i 77:e minuten i en match som de rödsvarta lyckades vända till 3-2, efter ett 0-2-underläge.

Milan spelar i morgon säsongens tredje Champions League-match och 40-åringen kommer att inleda på bänken.

– Han är bättre, men han är ännu inte redo för att spela från den första minuten. Han spelade i 15 minuter i lördags och är redo för att öka antalet minuter, men jag tror inte att vi har så mycket mer i benen, säger Pioli under en presskonferens enligt Fotbollskanalen.

Milan har förlorat de två inledande matcherna i turneringen. Mot Porto är laget pressat att vinna.

– Det är en lång väg att gå till att nå storhet, men vi är på rätt spår. Det är fortfarande många steg vi behöver ta, precis som morgondagens match. Laget vill till slut nå ett positivt resultat i Champions League, säger tränaren. 

Ibrahimovic har ännu inte spelat i Champions League den här säsongen.

ARKIV: Italienske journalisten om Zlatan: ”Inte längre den gud han var” (20 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.