Milan med Zlatan tillbaka vände 0-2 till 3-2

Milan vann med 3-2 mot Verona efter en galen vändning. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett piggt inhopp de sista tjugo minuterna och gjorde sitt yttersta för att få till ett drömmål.

Milan fick en mardrömsstart mot Verona – precis som ifjol. Då tog det 19 minuter innan det stod 0-2 – i kväll tog det 24 minuter. Men precis som ifjol tog sig Milan ikapp, och inte bara till oavgjort den här gången utan med tre mål vann Milan med 3-2 efter några galna minuter.

Milan har aldrig förlorat hemma mot Verona någonsin men ifjol var man nära. Då räddades man av ett straffmål av Zlatan Ibrahimovic i 93:e minuten. Den här gången vände man utan Zlatans hjälp.

0-2 efter 24 minuter

Redan i sjunde minuten kom första chocken för hemmalaget när Verona vann en nickduell utanför Milans straffområde. Bollen till Gianluca Caprari som kunde skjuta in 1-0.

2-0 kom på straff efter en lång VAR-granskning. Det var Alessio Romagnoli som rev ner Nikola Kalinic i straffområdet men det var svårt att se hur det hela gick till när båda föll. Domarens första domslut kvarstod efter att VAR hade sagt sitt och 2-0-bollen slogs in av Antonin Barak.

Två byten i paus, Krunic och Castillejo, gav Milan nya krafter och reduceringen kom i 59:e minuten på nick av Olivier Giroud på ett inlägg av Rafael Leao.

Två mål på två minuter

Milan jagade sedan ett mål till. Och när Zlatan precis var på väg in på plan kom kvitteringen i den 76:e minuten. Milan fick en straff när Samu Castillejo gick omkull och Franck Kessie rullade kyligt in 2-2.

Zlatan Ibrahimovic, som fanns med i Milans trupp för första gången sedan han ådrog sig en hälseneskada i mötet med Lazio den 12 september, byttes sedan in i 77:e minuten, precis efter kvitteringen.

Och det tog en minut innan Milan hade gjort 3-2. Men det var inte Zlatan som gjorde det utan i stället fick publiken på San Siro se ett märkligt självmål. Koray Günter fick ett hjärnsläpp när han missade en rensning och satte bollen i eget mål.

Zlatan nära drömcomeback

I 89:e var Zlatan nära att få till ett drömmål. 40-åringen gjorde ett försök till cykelspark i Veronas straffområde men fick inte alls träff.

Ibrahimovic fick alltså spela i cirka 20 minuter och är nu tillbaka efter en skadedrabbad period. I maj skadade han knäet, vilket höll honom borta från sommarens fotbolls-EM. Efter comebacken för en dryg månad sedan mot Lazio, där Zlatan blev inbytt och gjorde mål efter endast sex minuter, drabbades han alltså av en ny skada som bland annat gjorde att han tvingades lämna återbud till landslagets VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland.

ARKIV: Italienske journalisten om Zlatan: ”Inte längre den gud han var” (20 september 2021)