AIK:s anfallspar levererade i storklubbsmötet

Uppdaterad
Publicerad

Tarik Elyounossi och Henok Goitom blev AIK:s hjältar borta mot IFK Göteborg. När Goitom skickade in slutresultatet 2-0 helt ostört i slutet av matchen betydde det hans åttonde av AIK:s tolv senaste mål.

Det blev individuell briljans och ett stort fotbollsmässigt övertag som avgjorde för AIK i stormötet mot IFK Göteborg. Stockholmarna vann med 2-0 efter mål från anfallarna Tarik Elyounossi och Henok Goitom.

Sebastian Larsson tittade upp från högerkanten och svingade in sin patenterade högerfot. Framför alla blåvita backar dök Tarik Elyounossi upp – från nära håll kunde norrmannen enkelt styra in sitt sjunde mål för säsongen.

– Vinna här speciellt efter en derbymatch, det här är också en rival för oss, säger Henok Goitom till SVT Sport.

Den andra halvleken gav ett något mer offensivt Göteborg men hemmalaget skapade endast ströchanser. I slutet av matchen hoppade Henok Goitom högst på en hörna och helt ostört kunde han nicka in slutresultatet 2-0. Hans åttonde av AIK:s tolv senaste mål.

– Vi är nog bäst i allsvenskan när det gäller att anpassa oss till olika sätt, i första halvleken dominerar vi och det ger oss en falsk trygghet i halvtid – och då tvingas vi försvara oss lågt i andra , men vi stressar inte till det och när vi får 2-0 går luften ur dem, säger Goitom.

– Vi ska spela i Allsvenskan nästa säsong, lovar IFK Göteborgs tränare Poya Asbagi efter matchen.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 2

AIK logo

AIK

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 12104
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.