Stefan Lindqvist. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg-profilen Stefan Lindqvist har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare IFK Göteborg-kaptenen Stefan Lindqvist har avlidit, skriver klubben på sin hemsida. Lindqvist levde med förlamningssjukdomen ALS i mer än tio års tid.

Stefan Lindqvist blev 52 år.

Stefan Lindqvist är en av de stora spelarna i IFK Göteborgs historia. Under sin karriär var han med och vann fem SM-guld med IFK Göteborg och var dessutom en av de ledande spelarna när klubben gick till kvartsfinal i Champions League 1995.

”Det är med stor sorg IFK Göteborg har nåtts av beskedet att Stefan Lindqvist har avlidit i sviterna av ALS”, inleder IFK Göteborg beskedet på sin hemsida:

”IFK Göteborg minns sin förre lagkapten, mittfältaren med den fina passningsfoten, kämparviljan och den stora spelförståelsen. För att nämna en del av hans skicklighet på fotbollsplanen.”

Förra året hyllades Stefan Lindqvist i en legendarmatch som också uppmärksammade kampen mot ALS.

Förutom SM-gulden med IFK Göteborg och spel i Champions League deltog Lindqvist även med spel i fem A-landskamper i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.