Mats Gren blir tränare i Göteborg: ”Fantastisk lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Han kommer närmast från uppdraget som sportchef i IFK Göteborg på herrsidan.

Nu tar Mats Gren, 55, över som tränare i damallsvenska Göteborg.

– Det ska bli spännande att bli delaktig på planen igen på ett annat sätt än under åren i Blåvitt, säger han.

Mats Gren kommer tillsammans med Jörgen Ericson – som har två säsonger bakom sig som assisterande tränare – att dela på sysslan som huvudtränare.

De kommer också att ta ett helhetsansvar över klubbens hela sportsliga verksamhet, det vill säga även F19- och F17-lagen.

Gren kommer närmast från uppdraget som sportchef i IFK Göteborg, där han fick sparken i oktober förra året efter sju raka förluster.

Nu väntar alltså ett damallsvenskt äventyr med Göteborg som slutade tvåa under den gångna säsongen, fyra poäng bakom Rosengård.

– Det känns fantastiskt inspirerande att vara med om att bygga vidare på den senaste årens framgångar. Sedan funkar Jörgen och jag väldigt bra ihop. Jag ser fram emot en väldigt spännande säsong med allsvenskan, cupen och Champions League, säger han.

Under den aktiva spelarkarriären gjorde Gren 23 A-landskamper för Sverige och var bland annat proffs för schweiziska Grasshoppers i över ett decennium.

ARKIV: Rosengård tillbaka på tronen – så gick det till (19 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.