Ilestedt och Anvegård Foto: Bildbyrån

Ilestedt: ”Det kändes som vi hade mentalt överläge”

Uppdaterad
Publicerad

I kvartsfinalen mot Tyskland så fick Amanda Ilestedt hoppa in i hetluften när Nilla Fischer fick krampkänning i den 66:e minuten. Men någon enorm nervositet behövde hon inte känna då känslan på planen var att Sverige hade koll på läget.

– Det kändes som vi hade mentalt överläge, säger hon till SVT Sport.

Med en 2-1 ledning för Sverige och 30 minuter kvar att spela så var SVT:s expert Frida Östberg säker på sin sak, Sverige hade kontroll och skulle vinna. Och den trygga känslan var något som även fanns på planen när Ilestedt blev inbytt i 66:e minuten.

– Det är svårt att förklara, men ibland så känner man det. De kändes ganska stressade och trötta oavsett om de tryckte på, säger Ilestedt till SVT Sport.

Nu tar det svenska laget med sig en bra känsla i gruppen till semifinalen mot Nederländerna. Och respekten finns där för den kommande motståndaren.

– Det är ett väldigt bra lag med många duktiga spelare. Så jag tror det kommer att bli en väldigt bra match.

För Ilestedt så blir det en kamp mot sin före detta lagkamrat Lieke Martens som är  en av stjärnorna i det nederländska laget. Och hon har bra koll på hur hon ska stoppas.

– Hon är duktig individuellt. Bra på att utmana och har bra skott, så att det gäller att komma nära henne och försöka stoppa henne så snabbt som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.