Är Messi på väg bort från Barcelona? Foto: Bildbyrån

Ingen Messi på Barcelonas virustestning

Uppdaterad
Publicerad

Krigar sig Lionel Messi bort från Barcelona? Superstjärnan dök aldrig upp på klubbens obligatoriska virustestning och får därmed inte delta i måndagens träning. Det skriver flera spanska medier och nyhetsbyrån AFP.

Argentinarens frånvaro ökar spekulationerna om att han är på väg bort från den spanska storklubben. 33-åringen ska redan på förhand ha meddelat Barcelona att han inte tänkte dyka upp till helgens samling, där spelarna på söndagen genomgick obligatoriska covid-19-tester för att på måndag starta träningen inför kommande säsong.

I tisdags kom chockbeskedet att Messi krävt att få lämna Barcelona, klubben han anslöt till som 13-åring.

Suárez på plats

”Barça” vill behålla sin profil som har ett år kvar på kontraktet, men enligt spanska tidningar står argentinaren på sig. Marca skrev på lördagen att han bestämt sig för ”att gå i krig” mot fotbollsklubben för att tvinga fram en flytt.

Manchester City, Paris Saint-Germain och Inter har nämnts som tänkbara destinationer.

På söndagsmorgonen samlades journalister utanför Barcelonas träningsanläggning Ciudad Deportiva för att rapportera om vilka spelare som dök upp. Medan nye tränaren Ronald Koeman och stjärnor som Antoine Griezmann och Luis Suárez alla passerade in genom grindarna, lyste Messi med sin frånvaro. Enligt rapporter skulle han ha testats klockan 10.15.

Klausul på 700 miljoner euro

Messi har en klausul i kontraktet som låter honom lämna klubben i slutet av varje säsong, men enligt uppgifter gick klausulen ut i juni. Argentinarens advokater hävdar dock att klausulen borde förlängas på grund av den coronaförsenade säsongen.

Barcelona uppges å sin sida peka på att utköpsklausulen på 700 miljoner euro, motsvarande runt 7,25 miljarder kronor, gäller.

Nästa La Liga-säsong börjar om mindre än två veckor.

KLIPP: Nannskog om klubben där Messi kan hamna:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.