Alexander Isak och Dejan Kulusevski låg bakom mycket i Sveriges seger mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Isak och Kulusevski hyllar varandra efter segermatchen

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans låg de bakom mycket i bragdsegern mot Spanien i VM-kvalet.

Efter matchen hyllar Sveriges anfallsduo varandra.

– Han är bra på allt, säger Dejan Kulusevski om Alexander Isak.

21-årige Alexander Isak, till vardags i Real Sociedad, satte kvitteringsmålet i Sveriges 2-1-seger mot Spanien på torsdagskvällen och Dejan Kulusevski, 21, stod för fint förarbete vid det svenska segermålet. Dessutom visade de två upp flera fina samarbeten. Bland annat stod Dejan Kulusevski för en riktigt fin framspelning till Isak i slutet av den andra halvleken som dock inte ledde till något mål.

– Han är en väldigt, väldigt smart spelare. Enkel att kombinera med och jag tycker att vi idag, tillsammans visar att vi är väldigt vassa på kontringar. Det var egentligen så vi sårade Spanien mest. Det känns som att vi har en bra ”connection”, säger Isak om lagkamraten.

Herrlandslaget i fotboll

”Väldigt lätt att spela med”

Och Kulusevski hyllar honom tillbaka.

– Han är bra på allt. Han är bra på att kombinera, han är snabb. Han är bra på att vinna nickdueller som vi såg idag. Han är väldigt lätt att spela med, säger Juventusspelaren.

Sverige leder nu VM-kvalgruppen på nio poäng före Spanien på sju poäng.

På onsdag spelar Sverige nästa kvalmatch, mot Grekland på bortaplan. Innan dess spelar man en träningslandskamp mot Uzbekistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet