SVT Sports expert Daniel Nannskog efter Sveriges bragdseger mot Spanien. Foto: TT/SVT

Nannskog: Mäktig insats av ”nya” Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slog Spanien för första gången på femton år.

Precis vad det ”nya” Sverige behövde, anser Daniel Nannskog.

– Det är en jättefjäder i hatten för Sverige, säger SVT: expert efter 2-1-segern.

Spanien chockade Sverige med ett mål redan i den femte minuten. Men den blågula repliken lät inte vänta på sig, och när matchen var över hade Sverige vunnit med 2-1 och toppar därmed VM-kvalgruppen.

– En mäktig insats av ett ganska ”nytt” Sverige. Det här är precis vad Sverige behöver i det här läget; ett sådant resultat och dessutom värmde spelet, säger Daniel Nannskog som hyllar den svenska taktiken:

VM-kval fotboll

– Jag gillar att man är kompakta som lag, men att man samtidigt kan ändra under matchen och stå högt mot Spanien. Att få ett kvitto på att det spelet fungerade tror jag betyder jättemycket för Sverige framöver.

”Han gör en supermatch”

Senaste mötet lagen emellan var det spanjorerna som hade det mesta av spelet, men i dag såg det annorlunda ut, menar Nannskog.

– Om man jämför med hur det var i EM i somras i ett stekhett Sevilla så var det ett Sverige som kunde äga boll på ett helt annat sätt i dag. (Kristoffer) Olsson och (Albin) Ekdal tog större roller och tiggde boll på ett mycket bättre sätt än de gjorde under EM, säger han och lyfter fram Victor Nilsson Lindelöfs nya mittbackskollega:

– Hela backlinjen är bra, men Filip Helander som är lite ny kommer in och gör en supermatch. Han blir svår att peta för Marcus Danielson.

Daniel Nannskog, som inför matchen var orolig över var Sverige står, fick många positiva svar.

– Det är en jättefjäder i hatten för Sverige. Speciellt med alla frågetecken inför då till exempel Alexander Isak och Dejan Kulusevski som inte har börjat säsongen strålande. Nu lyser de ordentligt i Sverige. Jag är extremt nöjd med hur man tog sig an den här matchen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet