Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Fotbollskrönikören: ”Inte så farligt med filmningar”

Uppdaterad
Publicerad

Filmningar är ett ständigt diskussionsämne inom fotbollen, så också under det fotbolls-EM som pågår. Men fotbollskrönikören Therese Strömberg ser inte det som en särskilt het potatis.

– Jag ska säga något som kanske gör folk lite upprörda. Jag tycker inte att det är så farligt med filmningar, säger hon i SVT:s EM-studio.

Vad är en filmning, vad är en förstärkning? Vad hör till spelet och vad är fusk? De frågorna diskuterades i SVT:s sändning från fotbolls-EM.

– Det är också dåligt försvarsspel ibland, som man som anfallsspelare faktiskt får utnyttja. Sedan ogillar jag all form av fusk, säger domarexperten Jonas Eriksson.

Fotbolls-EM

Han får medhåll av krönikören Therese Strömberg, som tycker att förstärkningar hör till spelet.

– Jag ska säga något som kanske gör folk lite upprörda. Jag tycker inte att det är så farligt med filmingar. Det är inte snyggt om det är en ren filmning och man överdriver väldigt mycket, men de här förstärkningarna som Jonas är inne på tycker jag inte är farliga. De är en del av spelet, säger hon.

”Dåligt försvarsspel som man utnyttjar”

Även experten Daniel Nannskog vill skilja på att man utnyttjar dåligt försvarsspel och rena filmningar.

– Finns det ett ben och man springer in i det benet blir jag inte heller förbannad. Då är det ett dåligt försvarsspel som man utnyttjar. Men om man slänger sig då det inte finns ett ben utsträckt så är det klart att man blir förbannad. Så får det inte gå till. Det beror lite på vad man kallar en filmning, säger han.

KLIPP: Därför är filmningar en försvarsmiss (9 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet