Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Nilsson Lindelöf missar matchen: ”Skakar om”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson chockade många när SVT:s reporter frågade om alla var friska och krya kort inpå matchstart.

– Det kan finnas ett frågetecken, det får ni se så småningom.

Kort därefter kom beskedet att mittbacken Victor Nilsson Lindelöf missar matchen på grund av sjukdom.

Janne Andersson överraskade många i intervjun med SVT:s reporter Diljen Otlu kort inpå matchstart mot Sydkorea. På frågan om alla spelare var friska och krya kom det kryptiska svaret:

– Det kan finnas ett frågetecken, det får ni se så småningom.

Kort därefter kom det definitiva beskedet – stjärnbacken Victor Nilsson Lindelöf ersätts av Pontus Jansson. Manchester United-backen är sjuk.

”Skakar om”

SVT:s experter reagerar starkt på nyheten.

– Det innebär att vi tappar lite fart. Pontus Jansson har inte samma fart. Det är inte bra eftersom Sydkorea spelar med lite fart. Men Pontus Jansson är en klok herre, säger Daniel Nannskog.

– Helt plötsligt rubbas det, det är klart det kommer skaka om lite, säger SVT-experten Jonas Eriksson.

Johanna Fränden var mindre orolig.

– Han kommer med mycket prestige med en klubbadress som han är ensam om. Samtidigt är han inte någon veteran, en skada på Andreas Granqvist hade varit värre för sammanhållningen.

Sveriges bekräftade startelva

Robin Olsen; Mikael Lustig, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Marcus Berg, Ola Toivonen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.