Janne Andersson menar att Emil Forsberg är i bra form. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson hyllar Forsberg: ”Han studsar nästan runt”

Publicerad

Ikväll tar Sverige emot Spanien på ett fullsatt Friends Arena i EM-kvalet och då ser förbundskapten Janne Andersson mittfältaren Emil Forsberg som en nyckelspelare.
– Hans egenskaper kommer vi verkligen behöva idag för att lösa upp då vi vinner boll, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Andersson menar att många spelare är i bättre form nu jämfört med den förra samlingen då man slog Färöarna och spelade oavgjort mot Norge. Han lyfter särskilt fram Emil Forsberg.

– Ska jag nämna någon från den här samlingen så är det Emil Forsberg. Det är jätteroligt att se Emil. Han har varit så pigg på träningar. Han studsar nästan runt på planen och han var jättebra i lördags. Hans egenskaper kommer vi verkligen behöva idag för att lösa upp då vi vinner boll, säger förbundskaptenen. 

Han menar att just spelare som är trygga med bollen då Sverige väl vinner den blir viktiga på tisdagskvällen.

– När vi vinner boll får vi inte ha hamnat för långt ner i banan. Vi måste agera direkt och få en rörelse och komma ur deras förstapress. Vi gjorde det ett flertal gånger mot Spanien senast, men vi förvaltade det inte tillräckligt bra där nere. Vi har gjort det bra tidigare mot den här typen av nationer så jag hoppas att vi kan göra det igen, säger Andersson.

Han berättar också att Manchester United-backen Victor Nilsson Lindelöf, som har dragits med ryggproblem, lär starta mot Spanien.

– Victor är med om det inte är så att han vaknar med något bakslag sedan igår. Det har blivit bättre och bättre för varje dag, så han kommer att vara med.

Avspark är klockan 20.45 ikväll på Friends Arena.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jagar Jannes Gäng: Lindelöfs trick, ny stjärnduo och spansk spelardiss

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer