Victor Nilsson Lindelöf ser ut att vara tillgänglig för spel mot Spanien. Foto: Jonas Ekströmer/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Janne Andersson: ”Vigge tränar för fullt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Spanien på Friends arena i EM-kvalet i morgon. Marcus Danielson fick chansen från start i skadade Victor Nilsson Lindelöfs frånvaro. Men i morgon kan Lindelöf vara tillbaka.
– Alla 24 spelare tränade för fullt. Utgångsläget är att ”Vigge” är spelklar. Han kände sig hundra procent efter träningen i dag, så han är uttagningsbar, säger förbundskapten Janne Andersson.

Skulle Nilsson Lindelöf saknas på nytt står Filip Helander och Marcus Danielson redo att kastas in i elvan.

– Jag måste ta mig en rejäl funderare kring det. Hade vi mött Spanien i lördags hade Helander startat, men nu är det svårare, säger Sveriges förbundskaprten Janne Andersson.

Även i offensiven finns det frågetecken kring vilka som ska få chansen. Alexander Isak och Robin Quaison startade mot Norge, medan Berg ersatte Isak mot Malta sneast. Inför Spanien är frågan om Berg eller Isak ska få chansen.

– Jag har inte bestämt mig om någon startelva. Men vi har en bra forwardsuppsättning. Jag har en klar bild kring hur jag vill spela mot Spanien. Vi har en bred forwardsbesättning och har vapen att kasta in om vi vill förändra.

Sverige förlorade med 3-0 på bortaplan i Madrid. På hemmaplan vill Janne se ett mer bolltryggt Sverige.

– Den matchen vi hade i Madrid är den svåraste matchen vi har haft. Vi har hyfsad kontroll fram till minut 60-65, men vi kunde hantera när vi själva vann boll.

– Men i har större erfarenhet att hantera den här typen av matcher, jämfört med för tre år sedan. Vi måste komma upp i vår högsta nivå, vilket vi har gjort förr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer