Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert vill se Berg från start mot Spanien

Publicerad

Robin Quaison och Alexander Isak fick chansen från start mot Norge. Mot Malta petades Isak och Marcus Berg var tillbaka i elvan. SVT:s expert Daniel Nannskog vill se Berg från start.
– Inte minst mot Spanien så tycker jag att det hade varit väldigt bra med en som spelat de här matcherna.

Sverige bortaslog Malta i EM-kvalet med 4-0. Tillbaka i startelvan, jämfört med Norgematchen, var Marcus Berg till förmån för Alexander Isak. Enligt SVT:s expert Daniel Nannskog var det rätt val.

– Kollar man på Norgematchen funkade inte Quaison och Isak riktigt ihop. Just nu tycker jag att de mår bra att en av dem mår bra med en Berg bredvid sig. Men det är bara en tidsfråga innan Quaison och Isak klarar av att spela tillsammans på ett bra sätt.

På tisdag väntar Spanien hemma på Friends arena. Daniel Nannskog tycker att Berg ska få chansen även i nyckelmatchen på tisdag.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enkelt mot Malta – nu väntar Spanien

– Inte minst mot Spanien så tycker jag att det hade varit väldigt bra med en som spelat de här matcherna. En trygg uppspelspunkt som de andra är vana vid att spela med och om vet hans rörelsemönster. De vet vad han gör för det defensiva, det blir väldigt mycket jaga boll mot Spanien.

– Jag tror att just för tillfället, där Quaison och Isak inte är riktigt skolade tillsammans, är det rätt smart att ha Berg på plan.

Vem av Isak eller Quaison vill du då se från start mot Spanien?

– Den är riktigt svår, men som jag känner nu, med den formen skulle jag gärna se en Isak och en Berg på topp. Berg blir det just med tanke på att det blir mycket defensivt jobb och att det han kan vara en bra uppspelspunkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer