Janne Andersson var inte nöjd med det svenska spelet mot Georgien. Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson: ”Vi är absolut inte nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann VM-kvalmatchen mot Georgien med 1-0.

Men förbundskapten Janne Andersson var missnöjd med spelet.

– Totalt sett gör vi en match som vi absolut inte är nöjda med, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Viktor Claesson blev segerskytt när Sverige vann mot Georgien med 1-0 i första VM-kvalmatchen. Han blev framspelad av Zlatan Ibrahimovic, som gjorde comeback efter nästan fem år.

Förutom målet och tre poäng fanns det inte många positiva ögonblick under matchen.

Herrlandslaget i fotboll

”Ibland funkar det inte”

Förbundskapten Janne Andersson var inte alls nöjd.

– Vi är inte tillräckligt tydliga. Om vi pratar anfallsspel så är vi väldigt stillastående, vilket gör att de kan försvara framåt och då får de betalt för sin aggressivitet. Det var alldeles för dålig rörelse i vårt egna spel. Totalt sett gör vi en match som vi absolut inte är nöjda med. Men fotboll är så att ibland funkar det inte, och det var en sådan dag, säger Janne Andersson på presskonferensen.

– Utifrån det är jag väldigt nöjd med tre poäng. I dag var en dag då det inte var tillräckligt bra prestationsmässigt.

”Vi måste göra många grejer bättre”

I höstas spelade Sverige i Nations League och ställdes då enbart mot högt rankade europeiska landslag. Därför var kvällens motstånd ovant – vilket ställde till det för Sverige.

– Uppenbarligen var det så. Vi står i våra positioner och klarar inte av att driva spelet tillräckligt bra. I dag hade vi inte kvalitén, tekniken och trycket för att göra det så bra som jag hade hoppats. Vi måste göra många grejer bättre och det hoppas jag att vi kan göra redan på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet