Janne Andersson. Foto: TT/Arkiv

Janne Anderssons löfte: Helt ny elva mot Färöarna

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är redan klart för EM nästa år.

Då tar Janne Andersson chansen att testa nya spelare i matchen mot Färöarna.

– Det blir en helt annan elva på måndag, säger han.

Sveriges herrar har inte spelat en enda träningsmatch sedan förra sommaren.

Men nu, eftersom Sverige redan är klart för EM, får Andersson chansen att spela en match där de inte har kniven på strupen. Och den chansen ser han fram emot.

EM-kval fotboll

– Jag tänker utnyttja det med att spela en helt annan elva på måndag. Sen exakt vilken elva får vi se, vi får utvärdera läget lite. Och det är inte för att vi ska vinna matchen, vi ska inte underskatta matchen och motståndet. Utan det är för att de vi ställer ut kommer vara väldigt sugna på att visa upp sig, säger han till SVT Sport, och fortsätter:

– Det blir ett helt nytt lag och det känns oerhört kul.

”Blev väldigt sent”

Landslaget stannade kvar i Bukarest efter matchen i går och reste inte tillbaka till Sverige förrän sent på lördagseftermiddagen.

– Det blev väldigt sent. Vi var inte tillbaka på hotellet och åt förrän klockan två. Så vi var tillsammans några timmar och hade trevligt. Det är alltid roligt de där kvällarna och nätterna, när man aldrig vill gå och lägga sig. Man vill egentligen att det aldrig ska ta slut, men det gjorde det.

– Så nu är vi hemma igen och det är en ny match på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet