Jens Gustafsson Foto: TT

Jens Gustafsson lämnar Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem år i IFK Norrköping slutar tränaren Jens Gustafsson.

”Båda parterna är överens om att det nu är dags att avsluta samarbetet”, skriver Norrköping på sin hemsida.

Norrköping såg ett tag i våras ut att springa hem serien men trampade luft under hösten. I den sista omgången hemma mot redan avsågade Helsingborg förlorade laget med 3-4 och slutade först på sjätte plats i ett läge när man hade chans att nå en plats i Europa.

Det har varit en turbulent höst i Norrköping och flera ledande personer har slutat. Gustafsson, vars officiella titel är manager, har under hösten hänvisat till att han haft ett år kvar på kontraktet.

– Jag vill på det här sättet tacka alla som gjort de här fem åren i IFK Norrköping till oförglömliga år. Tack till alla spelare och ledare som arbetat outtröttligt för att utveckla både laget och organisationen. Jag vill rikta ett speciellt tack till alla våra supportrar som starkt bidragit till mina bästa minnen av klubben, säger Gustafsson till Norrköpings hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.