Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ishak riktar kritik mot Djurgårdssupportrarna Foto: Bildbyrån/SVT

Jesper Karlström utbuad i återkomsten: Hade inte förväntat mig det

Uppdaterad
Publicerad

Han vann SM- och cupguld med Djurgården.

Nu blev Jesper Karlström utbuad i återkomsten.

– Jag hade inte förväntat mig det, säger han till SVT Sport.

Landslags- och Lech Poznan-mittfältaren Jesper Karlström var tillbaka på sin tidigare hemmaarena. Men det blev inget kärt återseende. Vid polska klubbens 3–0-seger mot Djurgården, som förde dem vidare till kvartsfinal i Europa Conference League, blev 27-åringen utbuad när han byttes ut.

– Det var lite speciellt, jag hade inte förväntat mig det. Jag fick tacka och applådera åt dem i alla fall och visa den respekt jag har för dem. Sedan förstår jag att det är match och det är heta känslor, så det är inga problem för mig. Jag tror att alla vettiga människor förstår att jag älskar Djurgården. och har stor respekt för alla supportrar, säger Jesper Karlström till SVT Sport.

Hans svenske lagkamrat, Mikael Ishak, uppskattade inte behandlingen.

”Tappar lite respekt”

– Det var en liten besvikelse. Innan matchen har man respekt för Djurgårdens fans. De är bra på att hylla sina spelare. Men efter att ha sett det här i dag – där en före detta kapten som vunnit guld i ligan och i cupen, blir behandlad på det här sättet. Då tappar jag lite respekt för dem, säger anfallaren.

Lech Poznan är vidare till kvartsfinal i Europa Conference League. Kvartarna lottas i morgon, fredag, och avgörs i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.