Jönköpings Södra återtog i kväll serieledningen i superettan. Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

Jönköpings Södra tillbaka i topp

Åtta minuter var vad Jönköpings Södra behövde i 2–1-segern mot Ljungskile för att återta serieledningen i Superettan.

Men det blev ordentligt med nerver i den andra halvleken.

Jönköpings Södra har gått som tåget under årets Superettan och matchen borta mot Ljungskile var inget undantag. Det skulle dock dröja 27 minuter innan första målet kom. Jesper Svensson snappade upp bollen och sköt precis utanför straffområdet och han fick se bollen segla in till höger om målvakten.

– Jag får en boll och tänkte att jag skulle passa, men vad fan. Vi har många spelare med bra bössa och i dag var det min tur, sa Jesper Svensson till Tv4 Sport.

Superettan

Svenssons blott andra mål för säsongen – men hans första kom mot just Ljungskile. Som var det bättre laget under större delar av den första halvleken.

–Vi är ett starkt kollektiv, sen handlar fotboll om vad jag vet att göra mål, säger Jönköpings Tommy Thelin till Tv4 Sport.

Åtta minuter senare kom så också det andra målet, men sist på bollen denna gång var Fredrik Olsson. 2–0 var halvtidsresultatet.

–Första halvlek tycker jag är bra, sen pratar vi om att våga i den andra. Men de kommer ut starkt och sätter hög press, säger Thelin.

Tongångarna var däremot lite annorlunda hos hemmalaget.

– Vi gör en riktigt riktigt dålig första halvlek, jag vet inte riktigt vad vi gör där, säger Ljungskiles Markus Gustafsson.

Hemmatryck

I den andra halvleken var det däremot Ljungskile som hade kommandot och efter flera bra chanser kom så också reduceringen. Hannes Stiller prickade in 2–1 i den 52:a matchminut. Hemmalaget hade sedan flera kvalificerade möjligheter att kvittera, men Jönköpings Södra orkade håll ifrån.

– Vi omvandlade frustrationen till energi, så det var bra. Vi gör en mycket bättre andra halvlek, säger Gustafsson.