Jordan Larsson matchvinnare i AIK-debuten

Uppdaterad
Publicerad

I måndags presenterades Jordan Larsson som ny AIK-spelare.

I dag debuterade han – och gjorde succé direkt.

Han slog en hörna som Alexander Milosevic nickade in.

– Fantastiskt, säger han.

Det blev ingen John Guidetti för AIK. Men i måndags meddelade AIK att de lånar in Jordan Larsson från Spartak Moskva fram till den 30 juni.

I dag debuterade den landslagsmeriterade 24-åringen för AIK, och det blev en minst sagt lyckad debut.

Milosevic nickade i mål

En kvart in i hemmamatchen mot Norrköping slog nämligen Larsson en hörna från höger. Framför mål nådde försvararen Alexander Milosevic högst, och nickade in 1–0.

– Skönt! Det är det jag är här för att göra. Jag är här för att bidra med mål och assist och ett hårt jobb för laget, så det var väldigt skönt att man kunde bidra på ett eller annat sätt direkt, och förhoppningsvis så fortsätter det, säger Larsson till SVT Sport.

Norrköping pressade

Det visade sig bli matchens enda mål. Trots att Norrköping i slutet av matchen pressade på hårt och hade ett par bra chanser lyckades Kristoffer Nordfeldt hålla nollan för AIK, som därmed tog revansch för premiärförlusten mot Häcken och tog säsongens tre första poäng.

– Det var fantastiskt! Att vinna var det viktigaste, och att få en assist på det var väldigt skönt, säger Jordan Larsson till SVT Sport.

– Vi förtjänar mer än vi fick i dag. Vi har en ganska bra andra halvlek där vi forcerar på ett hyfsat sätt. Vi borde fått med oss fler poäng här, säger Norrköpings tränare Rikard Norling till Discovery.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 0

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

Friends Arena, Solna
Publik: 27561
Domare: Kristoffer Karlsson

Fakta: Jordan Larsson

Född: 20 juni 1997.

Klubb: AIK.

Tidigare klubbar: Högaborg, Helsingborg, Nijmegen, IFK Norrköping, Spartak Moskva.

Allsvenskan matcher/mål: 102/22.

Landskamper/mål: 7/1.

Aktuell: Tillbaka i allsvenskan på korttidslån. Debuterade för AIK på söndagen mot IFK Norrköping, den klubb han lämnade för Spartak Moskva i augusti 2019. Larsson slog hörnan som Alexander Milosevic nickade in segermålet (1–0) på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.