Juves vinnarkultur lockade Sembrant: ”Bara vinna som gäller”

Uppdaterad
Publicerad

I Juventus räknas bara att stå överst på pallen.

Den mentaliteten gillade försvarsklippa Linda Sembrant, som i somras bytte Montpellier mot den italienska storklubben.

– Det var absolut en av delarna som lockade mig, säger 32-åringen till SVT Sport.

Hon lämnade Tyresö 2014 efter att ha fallit på mållinjen i Champions League, 3–4-förlust mot Wolfsburg i finalen. Därefter gick flyttlasset till Montpellier, där andraplatserna präglat hennes tid i klubben. 2015 och 2016 slutade de tvåa i franska cupen. 2017 blev det en andraplats i ligan.

I Juventus duger inte det.

– Det jag kan säga om Juventus kontra Montpellier är att jag är i en klubb där det egentligen bara är vinna som gäller när det gäller serien, cupen och allt som sker i Italien, säger hon och fortsätter:

– Den kulturen och den känslan brinner verkligen klubben för. Det känner man dagligen i vårt arbete. Proffsigheten och alla förutsättningar vi har är väldigt inspirerande att vara en del av.

Stora testet: Barcelona i Champions League

Hur har första tiden varit?

– Det har varit bra. Vi har inte börjat serien än, den drar i gång när vi kommer tillbaka. Allt är nytt och väldigt spännande, säger mittbacken.

Innan seriespelet drar i gång väntar ett världslag i Champions League. Juventus tar emot Barcelona hemma 11 september i 16-delsfinalen.

– Vi fick en väldigt spännande lottning så vi har en väldigt inspirerande tid framför oss.

EM-kvalet inleds: ”Visat världen att vi fortfarande är med där uppe”

Men först väntar Lettland med landslaget i EM-kvalpremiären på tisdag – första matchen med landslaget sedan VM-bronset säkrades mot England.

– VM betydde otroligt mycket. Det är fantastiska minnen och vi visade att vi är starka, vi visade att vi är ett lag i världstoppen, säger hon och utvecklar sitt resonemang:

– Jag tror det blir svårare och svårare att nå långt i mästerskapen, utifrån att alla landslag går fram otroligt mycket. Folk har nog undrat lite inför mästerskapet men det känns otroligt skönt att vi visat världen att vi fortfarande är med där uppe och gör det väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.